Module Kijkfunctie
 Algemene informatie, instellingen en tips

Informatie over de module Kijkfunctie
  • De module Kijkfunctie is bedoeld voor gebruikers die alleen de administratie willen raadplegen.
  • Het wijzigen van gegevens en het toevoegen van nieuwe gegevens aan de administratie is voor deze gebruikers geblokkeerd.
  • Kenmerken
    • Tabellen
      Toevoegen en/of wijzigen van debiteuren/crediteuren/grootboekrekeningen is niet mogelijk.
      Raadplegen van ingevoerde debiteuren/crediteuren/grootboekrekeningen is wel mogelijk
    • Informatie
      Alle informatieschermen kunnen geraadpleegd worden.
    • Rapporten
      Alle financiële rapporten kunnen worden afgedrukt, inclusief aanmaningen.
    • Bankieren
      Doorboeken van afschriftregels en betalingen is niet mogelijk.
      Raadplegen van regels die geselecteerd zijn voor betaling is wel mogelijk.
    • Urenverantwoording
      Invoeren van urenboekingsregels is niet mogelijk.
      Raadplegen van ingevoerde uren en urenstaat afdrukken is wel mogelijk.
Kijkfunctie in detail: Welke programma's zitten in de kijkfunctie?
  • Tabellen
    Bij de standaard tabellen zoals grootboek/debiteuren/crediteuren etc... zijn naast de navigatie toetsen [Begin] [Vorige][Volgende][Eind] alleen de aangegeven knoppen beschikbaar. De knoppen [Aanpassen] [Nieuw] etc.. zijn uitgeschakeld.
  • MUIS Live App
    - De onderdelen van de MUIS Live App waarmee de financiële administratie geraadpleegd kan worden zijn beschikbaar.
  • Financieel dashboard
    - Favorieten,
    - Liquide middelen,
    - Omzet,
    - Omzet(groen)/kosten(rood),
    - Kostenverdeling,
    - Ouderdom debiteuren in dagen t.o.v. vervaldatum,
    - Ouderdom crediteuren in dagen t.o.v. de vervaldatum,
    - Management informatie,  (Instellingen kunnen NIET door de gebruiker worden gedaan)
    - Gebruikers nu ingelogd.
  • Financieel
    • Debiteuren
      • Tabellen
        --- Debiteuren.  [Contactpersonen]  [Aanvullende. adressen] [Relatiekaart] [Voorkeursrekening]
        --- Aanhef.
        --- Betalingsconditie. [Vertaling]
        --- Bank
      • Informatie
        ---  Debiteur informatie.  [Openposten] [Ouderdomsanalyse] [ Historie] [Debiteur]  (NB. Wijzigen openpost kan niet. / Wijzigen debiteur kan niet.)
      • Rapporten
        --- Openstaande posten debiteuren. (Zonder afboeken kleine verschillen)
        --- Openstaande posten afloopcontrole.
        --- Historische mutaties debiteuren.
        --- Saldilijst debiteuren.
        --- Periodeomzet excl. BTW.
        --- Relatie overzicht (debiteur/crediteur/prospect)
        --- Aanmaning

-- Adres Etiketten
        --- Adres etiketten afdrukken.
        --- Etiket instellingen,
    • Crediteuren
      • Tabellen
        --- Crediteuren.  [Contactpersonen] [Relatiekaart] [Voorkeursrekening]
        --- Aanhef.
        --- Betalingsconditie. [Vertaling]
        --- Bank
      • Informatie
        ---  Crediteur informatie.  [Openposten] [Ouderdomsanalyse] [ Historie] [Debiteur]   (NB. Wijzigen openpost kan niet. / Wijzigen crediteur kan niet)
      • Rapporten
        --- Openstaande posten crediteuren. (zonder afboeken kleine verschillen)
        --- Openstaande posten afloopcontrole.
        --- Historische mutaties debiteuren.
        --- Saldilijst debiteuren.
        --- Periode inkopen incl. BTW.
        --- Relatie overzicht (debiteur/crediteur/prospect)

-- Adres Etiketten
        --- Adres etiketten afdrukken.
        --- Etiket instellingen,
    • Grootboek
      • Tabellen
        --- Grootboek. [Vertaling]
        --- Kostenplaats.
        --- Kostendrager.
        --- BTW.
        --- Beoordelingscode.
        --- Dagboek.
        --- Dossier
        --- Herkenningscode.
        --- Talen.
        --- Landen.
        --- Plaatsen.
        --- Rechtsvorm
      • Informatie.
        --- Grootboekinformatie [Proef- Saldibalans] [Kolommenbalans]  +  Perioderegels [Historische mutaties] [Periodetotalen]
        • Rapporten
          --- Boekingsverslag.
          --- Wijzigingen per boekingsregel.
          --- Proef- / saldibalans. (Kpl/Kdr)
          --- Kolommenbalans.
          --- Historische mutaties grootboek (Kpl/Kdr).
          --- Historische mutaties BTW.
          --- Rekeningschema.
          --- Kostenplaats overzicht.
          --- Kostendrager overzicht.
    • BTW Aangifte
      -- BTW aangifteformulier
      -- BTW jaaroverzicht
      -- Intracommunautaire prestaties overzicht.
    • Verslaglegging
      -- Rapporten
      --- Rapport activa/passiva/winst/verlies.
      --- Rapport winst/verlies per week.
      --- Verslagleggings schema.
    • Beheer.
      -- Mijn gegevens.
      -- Mijn backups.
      -- Gebruikersbeheer.
      --- Gebruikersbeheer.
      --- Gebruikers monitor.

-- Instellingen voor administratie xxx
      --- Basisinrichting van uw administratie.
      ---  Email adressen instellen.
      --- Rapport instellingen.
      --- Meldingen (Geeft melding: U heeft geen toegang tot de beheersapplicatie meldingen. Neem contact op met uw applicatiebeheerder voor meer informatie)
      -- Systeeminstellingen ([Kleurenschema] [Logo plaatsen] [Domeininstellingen] [Systeeminstellingen] [e-mail instellingen] [Onderhoud] [Wachtrijmelder]
    • Help.
      -- Handleiding
      -- Hulp op afstand
    • Administratie.
    • Uitloggen.

Instellingen voor aanmaningen als alleen de module Kijkfunctie geregistreerd is
  • Aanmaning
    Voorwaarden en instellingen voor aanmaningen in het pakket
  • Debiteuren
    Debiteuren aanpassen is mogelijk als er volgens de basisinstellingen gebruik wordt gemaakt van debiteuren en de gebruiker toegangsrechten heeft tot Tabellen in het algemeen en de tabel Debiteur in Gebruikersbeheer:
    • Gebruikersbeheer - Menurechten - Programma's - Tabellen
    • Gebruikersbeheer - Menurechten - Tabellen - tabel Debiteur