Kolom tonen
  Klik met rechtermuisknop op het overzicht van gegevens voor Kolom tonen
  Klik op de knop [Kolom tonen] in diverse schermen en dialoogvensters

Werken met Kolom tonen
  • In verschillende programma's en onderdelen van het pakket, zoals Tabellen, het Boekingsprogramma en de orderregels van Verkooporders invoeren, kunt u de optie "Kolom tonen" gebruiken. Elk gegevensoverzicht (bv keuzelijst van debiteuren, een dagboek met boekingsregels) heeft een standaardindeling van kolommen, waarvan er een aantal getoond worden en een aantal verborgen zijn. U kunt zelf bepalen welke kolommen u op het scherm wilt zien.
  • Welke velden zijn er zichtbaar?
    Dit is afhankelijk van de modules in uw abonnement, uw gebruikersrechten en daarnaast van uw voorkeur.
    • Modules
      Alleen velden van modules die in uw abonnement zijn opgenomen kunnen worden getoond.
    • Gebruikersbeheer
      Op het tabblad Opties van de menurechten in het programma Gebruikersbeheer kan de toegang tot Kolom tonen worden ingesteld.
    • Uw voorkeur
      Met Kolom tonen kunt u zelf bepalen welke velden van belang zijn en welke niet nodig zijn.
  • Voorbeeld van gebruik
    Gebruik Kolom Tonen als u bepaalde kolommen niet gebruikt en steeds moet overslaan tijdens het boeken. U kunt de boekingsregel zo compact maken als u zelf wilt. Het pakket zal een waarschuwing geven als u verplichte velden op "niet tonen" probeert te zetten. Gebruik Kolom Tonen ook als u bepaalde kolommen juist wel op het scherm wilt zien.
  • Verschillende schermen van Kolom tonen
    Per programma en per scherm kan Kolom tonen verschillend weergegeven worden.
    • Kolom tonen (1)
      O.a. Boekingsprogramma, Verkooporders invoeren, Tabel selectie scherm
      Er is een Kolom tonen scherm met [links "Tonen"] en [rechts "Niet tonen"] indeling. De kolommen kunnen met behulp van bedieningsknoppen wel/niet getoond worden en op volgorde worden gezet.
    • Kolom tonen (2)
      O.a. Accountancy dashboard, Factuur2KING 3.0, Openstaande posten debiteur/crediteur, Historie van wijzigingen
      En er is een Kolom tonen scherm waarbij alle kolommen onder elkaar met selectievinkjes worden weergegeven.
Kolom tonen (1)
  • Kolom tonen starten
    Klik op de knop [Kolom Tonen]
  • Kolommen tonen, verbergen en verplaatsen
    U kunt zelf kiezen welke van de beschikbare kolommen u wilt zien, en in welke volgorde. Gebruik de knoppen >>, >, <<, < om de velden te tonen of niet te tonen. Gebruik de knoppen en om het geselecteerde veld omhoog of omlaag te verplaatsen tot de gewenste volgorde bereikt is.
  • Aangepaste weergave opslaan [OK]
    Om uw instellingen te bewaren en op het scherm te tonen klikt u op [OK].
  • [Standaardinstellingen]
    Gebruik deze knop om de standaard kolomindeling van het scherm toe te passen.
    Let op: uw eigen indeling van de kolommen gaat hiermee verloren.
  • [Sluiten]
    Klik op [Sluiten] om dit scherm te verlaten. Eventuele wijzigingen worden dan niet bewaard.
Kolom tonen (2)
  • Kolom tonen starten
    Klik op de knop [Kolom Tonen]
  • Kolommen tonen en verbergen
    U kunt zelf kiezen welke van de beschikbare kolommen u wilt zien. Zet een vinkje voor de kolommen die u wil tonen en vink de kolommen uit die u niet wil tonen.
  • Kolommen verplaatsen
    De kolommen kunnen verplaatst worden door de kolomkoppen in de regelweergave met klikken-en-slepen in de gewenste volgorde te plaatsen.
  • Aangepaste weergave opslaan
    De instellingen worden direct doorgevoerd met elk vinkje dat in- of uitgeschakeld wordt.
  • [Standaardinstellingen]
    Gebruik deze knop om de standaard kolomindeling van het scherm toe te passen.
    Let op: uw eigen indeling van de kolommen gaat hiermee verloren.
  • [Kolom tonen sluiten]
    Klik op [Kolom tonen sluiten] om dit scherm te verlaten. Eventuele wijzigingen worden dan niet bewaard.