Historie van wijzigingen - Audittrail
 Diverse programma's van het pakket

Instellingen
  • Historie zichtbaar per gebruiker
    menu - Beheer - Gebruikersbeheer - Gebruikersbeheer - dubbelklik op Gebruikers - [Menurechten] - [ Opties] - optie Historie van wijzigingen tonen
    Vink de optie aan om de gebruiker toegang te geven tot de historie/audittrail in het pakket.
  • Vink de optie uit om de historie/audittrail functioaliteit te verbergen.
  • Kolommen van historievensters zelf indelen
    Als u de historie van een willekeurig onderdeel van het pakket raadpleegt, dan kunt u met de optie Kolom tonen zelf bepalen welke kolommen u wilt zien bij het raadplegen van de historie. Standaard zal het pakket dezelfde kolomindeling hanteren als het onderdeel van het pakket waarvan u de historie raadpleegt. De kolommen van de historie zijn echter onafhankelijk in te stellen, zodat de volgende keer dat u de historie raadpleegt uw favoriete indeling automatisch gebruikt wordt.

Doel en werkwijze
  • Historie van alle gegevens in de administratie
    Het bijhouden van een historie van wijzigingen in het pakket betekent dat u van praktisch alle gegevens uit alle jaren en periodes, die in de financiële administratie zijn ingevoerd, kunt terugvinden wie wat waar en wanneer heeft ingevoerd,  gewijzigd en/of verwijderd.
  • Wijzigingen in  rood
    De gewijzigde velden worden rood weergegeven. Als u deze niet ziet, dan kunt u met de knop [Kolom tonen] meer of alle kolommen in beeld zetten in de historieregels.
    Verwijderde boekingsregels kunt u weergeven met het rapport Wijzigingen per boekingsregel.
  • Historie van wijzigingen op het scherm
    In het programma Informatie kunt u vanuit verschillende invalshoeken de in het pakket ingevoerde boekingsregels en de door het pakket gegenereerde grootboekmutaties en journaalposten op uw scherm tonen. Van iedere individuele boekingsregel kunt u direct op uw scherm de historie van wijzigingen raadplegen.
  • Historie van (stam)tabellen
    In het programma Tabellen kunt u in iedere tabel direct de wijzigingen per ingevoerde regel raadplegen. Naar de praktijk vertaald kunt u met deze optie alle wijzigingen van een geselecteerde debiteur, grootboekrekening of bijvoorbeeld valuta zichtbaar maken, maar ook iedere wijziging van een bankrekening, activum of vaste journaalpost kunt u meteen op uw scherm tonen.
  • Historie Rapportage
    Er zijn een aantal rapporten (zie hierboven bij onderdelen van historie van wijzigingen) aanwezig,  die gewijzigde boekingsregels kunnen tonen. Als u kiest voor Afdrukvoorbeeld kunt u op een door het rapport gevonden regel klikken, waarmee u het programma Boeken start met de bewuste regel op uw scherm.
  • Historie in invoerprogramma's
    In het Boekingsprogramma, Verkooporders invoeren, Inkooporders invoeren etc.kunt u van iedere regel de historie van wijzigingen direct raadplegen.
  • Historie overige onderdelen
    Zie hierboven bij Onderdelen voor een gedetailleerd overzicht van de het pakket programma's waarmee u de historie van wijzigingen zichtbaar kunt maken.
  • Naam van muterende applicatie
    Dit geldt alleen voor de combinatie het pakket - MS-SQL: de naam van de muterende applicatie wordt vastgelegd in de historie van wijzigingen en wordt getoond in de kolom 'appname' als de historie van een regel wordt opgevraagd.

Onderdelen

Titel