Betalingen uitschrijven

Stap-voor-stap uitgelegd
1 - Bankrekening selecteren
  • In het scherm worden de bankrekeningen van uw onderneming getoond, zoals ze zijn vastgelegd in de tabel Bankrekening.
  • Selecteer de bankrekening waarmee u gaat betalen.
  • Klik op [Te betalen posten] om verder te gaan naar stap 2.

2 - Te betalen openstaande posten selecteren

• In het scherm worden de openstaande posten getoond die betaald kunnen worden.
  • Selecteer de openstaande posten die u deze keer wilt betalen.
  • Maak enkelvoudige betalingen door
  • Klik op [Uitschrijven] om verder te gaan naar stap 3

3 - Instellingen bij dit betalingenbestand controleren

• Bij het uitschrijven van een betalingbestand worden aanvullende handelingen uitgevoerd. In dit scherm kunt u die handelingen voorbereiden.
    • Journaalposten naar Betalingen onderweg
      Per betaalbaar gestelde openstaande post wordt er een journaalpost geboekt in het dagboek Betalingen onderweg. Daaraan kan het pakket zien dat de betaling van de post wordt verwerkt door de bank. De post kan in het pakket nu niet gewijzigd worden. Bij betalingen rond een periode overgang kan het nodig zijn om hier aan te geven in welke periode / jaar de journaalposten geboekt moeten worden.
    • Betalingspecificatie e-mailen naar crediteuren
      Er kan per crediteur automatisch een e-mail samengesteld worden waarin u de crediteur op de hoogte stelt van de betaling(en) die u gaat doen. In ditscherm wordt de lijst van te mailen crediteuren getoond met opties om de lijst af te drukken voor crediteuren zonder e-mail.

4 - betalingenbestand uitschrijven

• Vervolgens maakt u met het pakket een betalingenbestand aan, dat door de software van uw bank kan worden ingelezen en verwerkt.
    • De openstaande posten die u gaat betalen worden nu doorgeboekt naar de grootboekrekening "Betalingen onderweg" van de betreffende bankrekening.
  • Bankkoppeling
    Indien je werkt met de bankkoppeling en het is een ING of RABO rekening, wordt de betaalopdracht aangeleverd bij de bank.
  • Betalingsbestand
    Als het betalingenbestand is aangemaakt kunt u het bestand downloaden van de server om het bij uw systeem op te slaan, of u kunt het bestand direct e-mailen naar degene, die de betalingen gaat verwerken met het telebankierprogramma van uw bank. Het bestand dient te worden geimporteerd binnen het pakket van de bank.
  • Authenticatie van de opdracht
    De betalingsopdracht dient nog te worden geauthenticeerd binnen de applicatie van de bank. Dit geldt ook voor betaalopdrachten die direct door de bankkoppeling zijn aangeleverd.