eVerbinding
 Algemene informatie, instellingen en tips

eVerbinding
  • Wat is eVerbinding?
    eVerbinding is een online platform voor het MKB in Nederland om beveiligd financiele documenten, zoals facturen, uit te wisselen.
  • Hoe kan ik het pakket en eVerbinding koppelen?
    U dient een account aan te maken bij eVerbinding. Ga daartoe naar http://www.everbinding.nl/
    • Met de accountgegevens kunt u vanuit het pakket een connectie leggen met eVerbinding.
  • Wat kan ik in het pakket doen met eVerbinding?
    eVerbinding kan voor u bestemde facturen klaar zetten en door u gemaakte facturen afleveren bij de geadresseerde.
    • Inkoopfacturen ophalen
      U kunt inkoopfacturen ophalen die door leveranciers bij eVerbinding voor u klaar gezet zijn. De inkoopfacturen zijn direct beschikbaar voor verwerking in de administratie.
    • Verkoopfacturen versturen
      U kunt verkoopfacturen voor debiteuren met eVerbinding rechtstreeks naar eVerbinding sturen. eVerbinding zorgt er vervolgens voor dat de factuur bij de geadresseerde wordt afgeleverd.

Werken met eVerbinding
eVerbinding instellingen
  • Voorwaarde
    In de iMUIS licentie van het domein dient de module ECN (e-Verbinding) aanwezig te zijn om in het pakket de koppeling met e-Verbinding te kunnen maken.
  • Uw eVerbinding account vastleggen in het pakket
      Menu - Financieel - UBL Inkoopfacturen - eVerbinding facturen - knop [Instellingen]
    Om gebruik te kunnen maken van eVerbinding in het pakket heeft u een account bij eVerbinding aangemaakt.
    Vul in dit scherm de Inlognaam bij eVerbinding, Organisatie ID, App sleutel en het Consumentgeheim in.
  • Het eVerbinding ID van debiteuren instellen
      Menu - Financieel - Debiteur - Tabellen - Debiteur - dubbelklik gewenste debiteur - onderdeel Verkoop
    Om verkoopfacturen rechtstreeks naar het postvak van debiteuren bij eVerbinding te kunnen sturen, dient u per debiteur de volgende instellingen te doen.
    • Kies eVerbinding in het veld "Facturen afdrukken of e-mailen".
    • Vul het "ID voor eVerbinding" van de debiteur in. Als de debiteur over een OIN of OINO nummer beschikt dient u dat nummer in te vullen in het veld "ID voor eVerbinding". Overheidsinstanties en Nederlande gemeentes beschikken vaak over een OIN nummer.
      • Voorbeeld van gebruik
        Vul het volledige OIN nummer in bij tabel Debiteur - veld "ID voor eVerbinding", dus inclusief OIN: en alle voorloopnullen
        Voorbeeld: OIN:00000001234567890123
InkoopfactuRen ophalen bij eVerbinding
  • Inkoopfacturen die klaar staan bij eVerbinding inlezen
      Menu - Financieel - UBL Inkoopfacturen - eVerbinding facturen - knop [Inkomende facturen]
    Start het programma eVerbinding facturen.
    • Inkoopfacturen die voor u klaar staan bij eVerbinding worden direct in het scherm getoond.
    • Druk op de knop [Facturen ophalen] om de facturen klaar te zetten voor verwerking in uw adminstratie.
  • Inkoopfacturen verwerken
      Menu - Financieel - UBL Inkoopfacturen - Verwerken UBL inkoopfactuur
    Start het programma Dossierstukken verwerken - Onverwerkte UBL facturen
    • De inkoopfacturen staan klaar voor verwerking in het programma Verwerk documenten
Verkoopfacturen via eVerbinding naar debiteuren sturen
  • Verkoopfactuur via eVerbinding
      Menu - Verkoop - Verkooporders invoeren - knop [Afdrukken of e-mailen]
    Voer een verkooporder in voor een debiteur met eVerbinding instellingen.
    • Ga naar [Afdrukken en e-mailen] om de order te factureren.
    • Druk in dat scherm op de knop [Verstuur met eVerbinding].
    • De order wordt gefactureerd. De factuur wordt als UBL bestand naar eVerbinding verstuurd.
Spitsfactuur via eVerbinding naar debiteuren sturen
  • Spitsfactuur via eVerbinding
      Menu - Spitsfactuur
    Voer een spitsfactuur in voor een debiteur met eVerbinding instellingen en factureer de concept spitsfactuurin.
    • Er wordt een tabblad getoond, speciaal voor het versturen van de Spitsfactuur naar eVerbinding.
    • Druk in dat scherm op de knop [Verstuur met eVerbinding].
    • De factuur wordt als UBL bestand naar eVerbinding verstuurd. eVerbinding zorgt ervoor dat de factuur bij de debiteur terecht komt.