Hoe werk ik met Informatie op het scherm?
  Menu - Financieel - Debiteuren/Crediteuren/Grootboek - Informatie

Stap-voor-stap uitgelegd
  • Algemeen
    Met het informatie programma voor het pakket kunt u snel inzicht krijgen in de debiteuren-, crediteuren- en grootboekadministratie.
  • Grootboekinformatie
    Met het informatieprogramma grootboek kunt u direct de totalen per grootboekrekening raadplegen, zowel van het huidige boekjaar als van vorige boekjaren. Zo heeft u inzicht in de beginbalansen, periode totalen en totalen t/m de opgegeven periode.

Vanuit iedere grootboekrekening kunt u inzoomen naar de onderliggende periode totalen door op het te klikken. Deze staat voor het grootboeknummer. Vanuit de periode totalen kunnen de onderliggende boekingen worden opgevraagd door te klikken op een periode regel. Direct is zichtbaar of de grootboekrekening gecontroleerd is en ook kunnen aantallen die tijdens het boeken zijn vastgelegd worden geraadpleegd. Mocht het noodzakelijk zijn om tijdens het boeken totalen van een grootboekrekening op vragen, dan kunt u met [Alt+R] of [Alt+T] alle historie direct opvragen.

• Debiteuren/crediteuren
    Met deze informatieprogramma's zijn direct de totalen per debiteur en crediteur zichtbaar. Mocht u ook willen weten wat de openstaande posten zijn of inzicht wensen in de betaalde posten, dan kunt u klikken op de betreffende debiteur of crediteur om deze factuur posten zichtbaar te maken. Nog een stapje verder en u ziet direct alle onderliggende journaalposten van de gekozen factuur. Een ouderdomsanalyse is standaard aanwezig in deze programma's. Per debiteur of crediteur ziet u de facturen die ouder zijn dan bijvoorbeeld 30, 60, 90 dagen.