HELP 
Hoe werk ik met vertalingen?
 Algemene informatie, instellingen en tips

Stap-voor-stap uitgelegd
 • Vertaling schermen
  De schermen van het pakket kunnen in het Nederlands en in het Engels worden weergegeven. Gebruik de "vlaggetjes" rechts onderin het scherm om te schakelen tussen de talen.
 • Vertaling tabellen
  Aan diverse tabellen (grootboek/verslaglegging/artikelen etc) kan een vertaling per record worden toegevoegd, eventueel in meerdere talen. Je legt dan een vertaling per taal vast door de betreffende tabel te starten en na selectie van het record onderin de selectiedialoog op [Vertaling] te klikken.
 • Gebruik van vertaalde tabellen
  De vertalingen kunnen gebruikt worden in informatieschermen (Interactieve balans geeft bijvoorbeeld de Engelse vertaling van grootboekrekeningen weer als de taal van het pakket met het "vlaggetje" op Engels is ingesteld. De vertalingen kunnen gebruikt worden op rapporten die daarvoor geschikt gemaakt zijn (bijvoorbeeld de rapporten Proef/saldi balans, Kolommenbalans, Activa-Passiva-Winst-Verlies).
 • Het pakket volledig in een andere taal?
  Kan het pakket met bovenstaande vertaling mogelijkheden volledig in het Engels worden weergegeven? Nee, in het selectie scherm van tabellen, bijvoorbeeld als je de tabel Grootboek oproept om een grootboekrekening te kiezen, worden altijd de standaard zoeksleutel en omschrijving getoond. Als je ook in de selectie schermen van tabellen een andere taal wil zien dien je de Zoeksleutel en Omschrijving van de standaard tabel aan te passen.