Inkoopfactuurregister
  Menu - Inkoop - Informatie - Inkoopfactuurregister

Wat kan ik doen met het Inkoopfactuurregister?
  • Als u gebeld wordt door een leverancier over een inkoopfactuur, dan wilt u de betreffende inkoopfactuur met de bijbehorende relatie gegevens snel op kunnen roepen. Met het programma Inkoopfactuurregister heeft u alle inkoopfacturen in uw administratie in één handig overzicht bij elkaar. U kunt naar een bepaalde inkoopfactuur zoeken op factuurnummer, crediteur, betalingsplichtige en factuurdatum. Zodra u de bewuste inkoopfactuur gevonden en geselecteerd heeft, staan de factuurgegevens, de factuurregels en de leveranciergegevens tot uw beschikking.
  • Het inkoopfactuurregister wordt automatisch bijgewerkt vanuit de facturering van inkooporders.

Mogelijkheden
  • Overzicht van inkoopfacturen
    In dit scherm worden alle inkoopfacturen getoond, zoals ze gefactureerd zijn vanuit het programma Inkoopfacturen inboeken. Als er meer facturen zijn dan op het scherm passen worden de knoppen [Begin], [Vorige], [Volgende] en [Eind] getoond onder de factuurregels. Daarmee worden de eerste, vorige, volgende of laatste inkoopfacturen in de lijst getoond op het scherm.
  • Volgorde van inkoopfacturen
    U kunt de lijst van inkoopfacturen van laag naar hoog sorteren op kolommen waarin bij de kolomkop kleine driehoekjes getoond worden. Binnen de kolom waarop de lijst van inkoopfacturen gesorteerd is kunt u zoeken met het veld "Zoek op" boven de lijst van inkoopfacturen.
  • Inkoopfactuur- en crediteur gegevens in detail raadplegen
    Klik op het "plusje" vóór een inkoopfactuur om de factuurgegevens, de factuurregels en de leverancier gegevens te tonen.
    • De factuurregels worden direct getoond.
    • Druk op de knop [Factuur] om de factuurkop en factuurtotalen te raadplegen.
    • Druk op de knop [Crediteur] om de contactgegevens van de leverancier te raadplegen.

Inkoopfactuurregister
  • Zoek op
    U kunt zoeken op kolommen waarin bij de kolomkop kleine driehoekjes getoond worden. Druk op de kolomtitel om te kunnen zoeken binnen deze kolom. Toets vervolgens het nummer of de tekst in waarop u wilt zoeken en druk op [Zoek]. Een gevonden inkoopfactuur wordt bovenaan de lijst van inkoopfacturen getoond.
  • Snelmenu per factuur
    Druk op deze knop om het snelmenu van de geselecteerde factuur te tonen. U kunt direct naar:
    • Digitaal dossier
      Deze optie is beschikbaar als de module Digitaal dossier onderdeel is van uw het pakket abonnement
      Open het digitale dossier van de factuur. Daarin zijn alle documenten die aan de factuur zijn gekoppeld te raadplegen. U kunt ook nieuwe documenten aan het digitale dossier van de factuur toevoegen.
    • Openstaande post
      Toon de openstaande post die tijdens het factureren is aangemaakt in de financiele administratie.
    • Boekingsregels
      Deze optie is beschikbaar als u toegangsrechen tot het Boekingsprogramma heeft
      Toon de boekingsregels die tijdens het factureren zijn aangemaakt in de financiele administratie.
    • Relatiekaart crediteur
      Toon de relatiekaart van de crediteur van de factuur.
  • Overzicht van inkoopfacturen
    Klik op het "plusje" vóór een inkoopfactuur om de factuurregels, de factuurkop met factuurtotalen of de leverancier gegevens te tonen.
    • Factuurregels
      De gefactureerde artikelen worden hier op volgorde van factuurregelnummer getoond. Van ieder artikel kunt u de zoeksleutel en omschrijving zien, zodat u direct weet wat er gefactureerd is. Het gefactureerde aantal, de inhoud en de prijs per artikel worden getoond. In de regel worden eventuele korting en het regelbedrag (exclusief BTW voor exclusief inkoopfacturen) getoond. Als er een verschil is tussen inkooporder prijs en de in rekening gebrachte inkoopfactuurprijs, dan kunt u dat terugzien in de kolommen Verschil bedrag en Verschil percentage.
    • Factuur
      In dit scherm worden de factuurkop en de factuurtotalen getoond. Als u gebruik maakt van het Digitaal dossier staat op dit tabblad de knop [Dossier] om de documenten bij deze inkoopfactuur te koppelen of te raadplegen.
      Inkoopfactuur gegevens
    • Openstaande post
      In dit scherm worden van de geselecteerde inkoopfactuur/openstaande post direct de velden Opmerking, Omschrijving, Vervaldatum en Betwist te kunnen wijzigen.
      De openstaande post kunt vanaf dit tabblad aanpassen
    • Crediteur
      Om snel contact op te kunnen nemen met de crediteur worden adres, telefoonnummer, het faxnummer, e-mailadres en bankrekening gegevens getoond. Ook de opmerking bij de crediteur, zoals vastgelegd in de tabel crediteur, wordt getoond.
      Crediteur contact gegevens

• Opmerking
    De externe opmerking van het artikel uit de factuurregel wordt hier getoond. De externe opmerking kan ook op de inkoopfactuur afgedrukt zijn.