BTW codes in de administratie

Stap-voor-stap uitgelegd
BTW-codes algemeen
  • Wat is een BTW-code?
    Een BTW-code is een verzameling instellingen waarmee de BTW van een boekingsregel automatisch bepaald kan worden.
  • Wat staat er in een BTW-code?
    In een BTW-code zijn de regels vastgelegd hoe de BTW van een boekingsregel moet worden berekend (laag / hoog/ exclusief, inclusief, te vorderen, formuliergroep, af te dragen, 6%, 21%, binnen EU, buiten EU, etc.).
  • BTW-codes invoeren, raadplegen, wijzigen, verwijderen
    Menu - Financieel - Grootboek - Tabellen - BTW
    De BTW-codes van de administratie staan in de tabel BTW. U kunt de BTW-codes daar invoeren, raadplegen, wijzigen en indien nodig verwijderen.
BTW-codes bij instellingen
  • BTW-codes vastleggen in instellingen scherm
    Er zijn onderdelen van het pakket , zoals het verwerken van Factuur2KING 3.0 inkoopfacturen en het factureren van verkooporders, die automatisch boekingsregels genereren. De BTW-codes voor dergelijke automatische boekingen moeten van te voren bekend zijn. De BTW-codes worden daartoe vastgelegd in een instellingen scherm van het betreffende programma.
  • Welke BTW code moet ik kiezen in het instellingen scherm?
    het pakket geeft in het instellingen scherm aan welke soort BTW-codes benodigd zijn. U ziet bijvoorbeeld een instelling voor BTW hoog, BTW laag en BTW geen. U dient per soort de betreffende BTW-code als instelling vast te leggen. Per soort kunt u kiezen uit de daarvoor geschikte BTW-codes.
Wat moet ik doen als een BTW-code ontbreekt?
  • BTW-code aanmaken
    U dient de betreffende BTW-code aan te maken in de tabel BTW.
  • Ik weet niet welke keuzes ik moet maken in de BTW-code
    Zie hieronder voor een voorbeeld van diverse BTW-codes uit de demo administratie. U kunt deze gegevens overnemen in het invoerscherm van de nieuwe BTW-code.
  • Zie voor meer informatie de help pagina van de tabel BTW-code

Overzicht van BTW codes uit de demo administratie