Hoe maak ik een nieuwe debiteur aan?
  Menu - Financieel - Debiteuren - Tabellen - Debiteur

Een nieuwe debiteur aanmaken kan in verschillende programma's van het pakket

Debiteur aanmaken via tabel Debiteur
  • Nummer
    Vul een uniek nummer in voor deze debiteur. Let op de "grenzen" van de debiteurennummers. Zie Basis financieel.
    TIP: Dit veld kunt u leeg laten. Het eerste vrije nummer wordt dan automatisch toegekend aan de debiteur als u de nieuwe debiteur opslaat. Het eerste vrije nummer kunt u instellen in de Basis financieel van het pakket.
  • Zoeksleutel
    Voer een zoeksleutel in voor de nieuwe debiteur.
  • Opslaan
    Toets [Ctrl+S]  De debiteur wordt opgeslagen.
  • Het is niet verplicht alle velden direct in te vullen
    Standaard wordt een betalingsconditie, sluitrekening debiteuren en de instelling BTW-plichtig opgeslagen voor de nieuwe debiteur.
  • Overige velden achteraf invullen
    U kunt de Naam, Adres en Woonplaatsgegevens, telefoon- en faxnummer, e-mailadres, BTW-gegevens, Betalingsconditie en een Opmerking invoeren.
  • Lees hier meer over de velden van de tabel Debiteur

Debiteur aanmaken vanuit het Boekingsprogramma of Orderprogramma
  • Toets [F4] in de kolom Rekening van het boekingsprogramma of toets [F4] in het veld Debiteur van het Orderprogramma
  • Als de debiteuren niet getoond worden: Toets [Alt+B] om het overzicht van debiteuren te tonen
  • Toets [Alt+N], of klik op de knop Nieuw, in het dialoogvenster Debiteur / Crediteur / Grootboek
  • U kunt nu beginnen met het invoeren van de nieuwe debiteur zoals hierboven beschreven. Als de nieuwe debiteur is opgeslagen kunt u de debiteur direct gebruiken in het pakket.