Onverwerkte UBL facturen
  Menu - Financieel - UBL inkoopfacturen - Verwerken UBL inkoopfactuur (UBL of XML)

Toegangsrechten

Doel en werkwijze
  • UBL facturen ophalen
    UBL facturen voor uw administratie worden in dit scherm verzameld. De UBL facturen worden in dit scherm geplaatst als u zelf UBL facturen upload, of als er UBL facturen voor u klaar staan bij een dienst als Go2UBL, eVerbinding of MijnUBL.
  • UBL facturen verwerken
    Na het ophalen van de UBL inkoopfacturen dient u de UBL facturen te verwerken, zodat ze in de administratie kunen worden geboekt. Druk op de knop [Verwerken] om de UBL factuur te openen in het programma UBL Inkoopfactuur verwerken.
  • Ik zie geen UBL facturen in dit scherm
    Zet de selecties van de kolommen Ingelezen via en Herkend allebei op "Alles". Als er dan nog steeds geen UBL facturen worden weergegeven zijn alle UBL facturen volledig verwerkt in uw administratie.

Ophalen en verwerken UBL Inkoopfacturen

• Klik op de gele ster om dit programma toe te voegen aan de favorieten van deze administratie. De favorieten geven directe toegang tot het pakket programma's of programma onderdelen.
  • [Upload een UBL inkoopfactuur]
    Druk op de knop [Upload een UBL inkoopfactuur] om het upload scherm voor UBL inkoopfacturen te tonen. Daari kunt u UBL facturen selecteren en uploaden naar uw administratie.
  • [Sluiten]
    Druk op deze knop om dit scherm te sluiten.
Knoppenbalk Onverwerkte UBL facturen
  • Kies soort dossierstuk
    Gebruik deze optie als u een ander dossierstuk dan een UBL inkoopfactuur wilt raadplegen en/of verwerken.
  • [eVerbinding facturen ophalen]
    Druk op de knop [eVerbinding facturen ophalen] om het dialoogvenster eVerbinding facturen te openen.
    Daarin kunt u uw eVerbinding instellingen raadplegen en wijzigen en nieuwe UBL facturen ophalen, die voor u klaar staan bij eVerbinding. Na het ophalen zijn die UBL facturen beschikbaar in dit scherm.
  • [Go2UBL facturen ophalen]
    Druk op de knop [Go2UBL facturen ophalen] om het dialoogvenster Go2UBL facturen te openen.
    Daarin kunt u uw Go2UBL instellingen raadplegen en wijzigen en nieuwe UBL facturen ophalen, die voor u klaar staan bij Go2UBL. Na het ophalen zijn die UBL facturen beschikbaar in dit scherm.
  • [Opnieuw herkennen]
    Druk op de knop [Opnieuw herkennen] nadat u gegevens aan de administratie hebt toegevoegd, die in de UBL facturen voorkomen. De gegevens in de UBL facturen worden opnieuw vergeleken met de gegevens in de administratie.
Overzicht van UBL facturen
  • Leverancier
    De naam van de leverancier
  • Leverancier ID
    De ID van de leverancier wordt hier weergegeven.
  • Factuurnummer
    Dit is het factuurnummer van de leverancier.
  • Datum: Ingelezen
    De datum waarop de UBL factuur is ingelezen in de administratie.
  • Datum: Factuur
    Dit is de factuurdatum die de leverancier aan de factuur heeft meegegeven.
  • Datum: Vervalt op
    Dit is de datum waarop de factuur vervalt. De vervaldatum wordt bepaald door de leverancier.
  • Bedrag te betalen
    Dit is het bedrag dat u in rekening is gebracht met deze factuur.
  • Afnemer herkend
    Hier staat Ja als de gegevens van uw onderneming zijn herkend in de UBL factuur.
    Hier staat Nee als de gegevens van uw onderneming niet zijn herkend in de UBL factuur. Dat kan reden zijn om de UBL factuur goed te controleren.
  • Ingelezen via
    Met de selectie op deze kolom kunt u meer of minder UBL facturen tonen.
    • Kies Alles om alle UBL facturen die nog verwerkt moeten worden te tonen in dit scherm.
    • Kies MijnUBL om alleen nog te verwerken UBL facturen, die van MijnUBL zijn opgehaald, te tonen.
    • Kies Go2UBL om alleen nog te verwerken UBL facturen, die van Go2UBL zijn opgehaald, te tonen.
    • Kies eVerbinding om alleen nog te verwerken UBL facturen, die vaneVerbindingzijn opgehaald, te tonen.
    • Kies Handmatig om alleen nog te verwerken UBL facturen, die handmatig zijn geupload, te tonen.
  • Herkend
    Met de selectie op deze kolom kunt u meer of minder UBL facturen tonen.
    • Kies Alles om alle UBL facturen die nog verwerkt moeten worden te tonen in dit scherm.
    • Kies Ja om alleen volledig herkende UBL facturen te tonen
    • Kies Nee om alleen niet herkende UBL facturen te tonen
    • Kies Deels om alleen deels herkende UBL facturen te tonen.
    • Klik op het info-icoon om informatie te tonen waarom de UBL factuur niet herkend is
  • [Verwerken]
    Druk op de knop [Verwerken] om de UBL factuur te openen in het scherm UBL inkoopfactuur verwerken. Als er een PDF bestand is bij de UBL factuur dan zal dat als eerste worden getoond.
  • [Verwijderen]
    Druk op de knop [Verwijderen] om de nog niet verwerkte UBL factuur uit de administratie te verwijderen. U dient vervolgens het verwijderen van de inkoopfactuur te bevestigen of te annuleren.
    NB Een verwijderde UBL factuur kan niet door het pakket teruggezet worden. U dient de UBL inkoopfactuur dan opnieuw te uploaden.