Aanmaken van een nieuwe gebruiker
  Menu - Beheer - Gebruikersbeheer - Gebruikersbeheer - [Nieuwe gebruiker]

Voordat u begint
  • Toegangsrechten
    Om met Gebruikersbeheer te kunnen werken dient u gebruikersrechten te hebben tot deze toepassing.
  • E-mail adres
    Voor het aanmaken van nieuwe gebruikers is het vereist dat bij uw gebruikersinstellingen een e-mailadres is ingevuld. Zie Menu - Beheer - Mijn gegevens.

Aanmaken van een nieuwe gebruiker
   Om een nieuwe gebruiker voor het pakket aan te maken doorloopt u de volgende schermen van Gebruikersbeheer:

• Klik op [Nieuwe gebruiker] in het hoofdscherm van Gebruikersbeheer.

• [ 1 ] Introductie
    Korte uitleg over de aanmeldingsprocedure.

• [ 2 ] Klant of medewerker keuze
    Deze keuze bestaat, omdat bij het invoeren van een nieuwe medewerker geen basisgegevens hoeven te worden ingevuld. Deze worden voor een medewerker overgenomen uit de administratie. Bij een nieuwe klant dienen alle gegevens ingevoerd te worden.
    • Ik wil een klant aanmaken
      Kies deze optie als u een nieuwe klant, die zijn administratie bij u gaat voeren in het pakket, wilt aanmaken.
    • Ik wil een medewerker aanmaken voor [registratienaam]
      Kies deze optie als u een nieuwe (interne) medewerker gaat aanmaken, die gaat werken met het pakket.

• [ 3 ] Toekennen van rechten tot een administratie
    U dient nu een keuze te maken of de nieuwe gebruiker met een nieuwe iMUIS administratie gaat beginnen, of dat de gebruiker rechten krijgt in een bestaande administratie.
    • Nieuwe administratie
      Vink deze optie aan om de gebruiker met een nieuwe administratie te laten beginnen.
      Let op: De accountant/intermediair dient eerst een administratie aan te maken in iMUIS Systeembeheer.
      Wij adviseren een ingerichte basisadministratie te kopiëren. Vervolgens moet, in Gebruikersbeheer, de nieuwe gebruiker rechten krijgen voor deze administratie.
    • Bestaande administratie
      Deze optie gebruikt u als er meerdere gebruikers in dezelfde administratie gaan werken. Alle vaste gegevens zijn dan alvast voor u ingevuld. Vink deze optie aan om de gebruiker direct rechten te geven in een bestaande administratie. Selecteer de betreffende administratie in het keuzemenu. Het volgende scherm van de aanmeldprocedure, Klantgegevens, wordt automatisch gevuld met de betreffende gegevens uit de gekozen administratie.

• [ 4 ] Klantgegevens
    Vul in dit scherm de gegevens van het bedrijf, waarvoor de administratie gevoerd wordt, nauwkeurig in. Deze gegevens zullen ook ingevuld worden in de basisgegevens van de administratie. Bij het aanmelden voor een bestaande administratie hoeft u hier in principe niets te wijzigen.

• [ 5 ] Inloggegevens / Module(s)
    • Gebruikersnaam
      Let op: de gebruikersnaam mag alleen bestaan uit cijfers en letters
      Vul hier de naam in waarmee de nieuwe gebruiker gaat inloggen in het pakket.

Als u gekozen heeft voor "rechten in een bestaande administratie" dan wordt de gebruiker aangemaakt en krijgt toegang tot administratie 999998. Als u gekozen heeft voor "nieuwe administratie" dan moet deze eerst aangemaakt worden, waarna administratietoegang ingesteld kan worden in Gebruikersbeheer. Het wachtwoord wordt gegenereerd bij het activeren van de gebruiker.

• Profielgebruiker
      Om een nieuwe gebruiker aan te maken in het pakket moet deze gekoppeld worden aan een profielgebruiker
      Kies hier de profielgebruiker waarvan de nieuwe gebruiker de menurechten automatisch overneemt. Een profielgebruiker heeft een eigen programma menu. De nieuwe gebruiker krijgt hetzelfde menu en bijbehorende opties als de gekozen profielgebruiker.

U kunt in iMUIS op de server verschillende profielgebruikers met verschillende toegangsrechten aanmaken, en daar vervolgens gebruikers aan koppelen. Om de rechten van een groep gebruikers te wijzigen hoeft u dan alleen nog maar de betreffende profielgebruiker te wijzigen.

• Mobiel
      Vul hier het mobiele nummer van de gebruiker in. Op dit nummer kan hij/zij per SMS inlogcodes van het pakket ontvangen, indien hij/zij ook registreert voor de module SMS beveiliging. Gebruikersnaam en wachtwoord kunt u overigens altijd, onafhankelijk van de module SMS beveiliging, per SMS naar de gebruiker sturen.
    • E-mail adres
      Vul hier het e-mailadres van de gebruiker in. Naar dit e-mailadres wordt de order- en incassobevestiging verzonden. De klant dient dit formulier af te drukken en per post of per fax aan KING Software te sturen. Na registratie van de gegevens bij KING Software zal de gebruiker toegang krijgen tot het pakket.
      Op dit nummer kan hij/zij per e-mail inlogcodes van het pakket ontvangen, indien hij/zij ook registreert voor de module SMS beveiliging.
    • Modules
      Vink de modules aan waarmee de klant gaat werken. De modulenamen en bedragen worden overgenomen op de orderbevestiging, die per e-mail naar de naar de gebruiker wordt gezonden.
    • Factuur naar
      • Kies [Bedrijfsnaam] als de gebruiker zelf het pakket gaat betalen.
      • Kies Uw kantoor als de accountant zorg draagt voor de betaling van het pakket voor deze gebruiker
    • Voorwaarden
      • Vink deze optie aan als u akkoord gaat met de algemene voorwaarden van KING Software. Klik op de link om de Algemene voorwaarden van KING Software eerst te lezen voordat u ermee akkoord gaat.

• [ 6 ] Aanmelden nieuwe gebruiker
    • Dit scherm bevestigt dat de aanmeldprocedure volledig en correct is doorlopen. De gebruiker krijgt per e-mail de order- en incassobevestiging toegezonden. De klant dient dit formulier af te drukken en per post of per fax aan MUIS Software te sturen. Na registratie van de gegevens bij MUIS Software zal de gebruiker toegang krijgen tot het pakket. De accountant krijgt een kopie van de orderbevestiging.
    • Zodra de nieuwe gebruiker bij KING Software geregistreerd is zal in het hoofdscherm van Gebruikersbeheer de status van de nieuwe gebruiker veranderen in Mag Online. De accountant kan nu de nieuwe gebruiker zijn inlognaam en wachtwoord (dat automatisch gegenereerd wordt) toezenden door op de gebruikersnaam te klikken en voor SMS of E-mail te kiezen.