Kredietlimiet Debiteur
  Menu - Financieel - Debiteuren - Tabellen - Debiteur - knop [Kredietlimiet]

De kredietlimiet van een debiteur raadplegen
  • Orders van de debiteur opvragen
    In dit scherm worden van de geselecteerde debiteur alle openstaande orders getoond. Per order wordt aangegeven wat de status is in relatie tot de kredietlimiet van de debiteur.

Legenda
  • Legenda: Welke kredietlimiet status hebben de orders in uw administratie?
    Met de volgende kleuren wordt aangegeven welke status de openstaande orders hebben.
    Order automatisch vastgezet

Order handmatig vastgezet

Door medewerker vrijgegeven order
    Order geblokkeerd

Order met betalingscode Contant, Intern of Vooruitfactuur
    Niet binnen kredietlimiet te leveren

Binnen kredietlimiet te leveren

Schermbeschrijving Kredietlimiet Debiteur
Orders
  • Orderregels
    Een overzicht van openstaande orders wordt getoond.
    • Vastgezet
      Een vastgezette regel kan niet gefactureerd worden.
      In dit veld wordt weergegeven of de regel is vastgezet. Als de regel is vastgezet wordt aangegeven of de regel automatisch of handmatig is vastgezet.
    • Medewerker
      De medewerker die de regel als laatste heeft vastgezet of vrijgegeven.
    • Order
      Het ordernummer van de order, zoals toegekend tijdens de orderinvoer.
      Het vrijgeven van vastgezette orders kan automatisch uitgevoerd worden, waarbij op volgorde van ordernummer de orders worden vrijgegeven tot de kredietlimiet bereikt is. Gebruik daarvoor de instelling Kredietlimiet doorrekenvolgorde en de knop [Opnieuw verdelen].
    • Leverdatum
      De leverdatum van de order, zoals vastgesteld bij het opslaan van de order.
      Het vrijgeven van vastgezette orders kan automatisch uitgevoerd worden, waarbij op volgorde van leverdatum de orders worden vrijgegeven tot de kredietlimiet bereikt is. Gebruik daarvoor de instelling Kredietlimiet doorrekenvolgorde en de knop [Opnieuw verdelen].
    • Datum
      De orderdatum van de order, zoals vastgelegd bij het opslaan van de order.
      Het vrijgeven van vastgezette orders kan automatisch uitgevoerd worden, waarbij op volgorde van orderdatum de orders worden vrijgegeven tot de kredietlimiet bereikt is. Gebruik daarvoor de instelling Kredietlimiet doorrekenvolgorde en de knop [Opnieuw verdelen].
    • Orderbedrag
      Het totaal openstaande orderbedrag.
    • Gefactureerd
      Het bedrag dat van deze order gefactureerd is.
    • Nog te factureren
      Het bedrag van deze order dat nog gefactureerd moet worden.
    • Vastgezet bedrag
      In deze kolom wordt het "nog te factureren" bedrag overgenomen als de order is vastgezet.
    • In kredietlimiet
      In deze kolom wordt het "nog te factureren" bedrag overgemnomen als de regel is vrijgegeven.
    • Restsaldo kredietlimiet
      In deze kolom staat het bedrag dat nog resteert van het kredietlimiet nadat de vrijgegeven regels er mee zijn verrekend. Zie voor meer informatie de opbouw van de kredietlimiet rechtsonder in het scherm.
    • Kenmerk
      Het kenmerk zoals ingevoerd in de order wordt hier ter informatie weergegeven.
    • Betalingscode
      De betalingscode is vastgelegd in de betalingsconditie van de order. De betalingsconditie is gekoppeld aan de debiteur van de order. Regels met betalingscode Contant, Intern of vooruitfactuur worden met een gele achtergrondkleur weergegeven.
  • [Vastzetten]
    Gebruik de knop [Vastzetten] als de geselecteerde order niet mag worden geleverd wegens overschrijding van de kredietlimiet. De order kan niet worden gefactureerd.
  • [Vrijgeven]
    Gebruik de knop [Vrijgeven] om een eerder vastgezette order vrij te geven voor levering en facturatie.
    • [Opnieuw verdelen]
      Nadat een order is vrijgegeven vraagt het pakket of de kredietlimiet opnieuw verdeeld moet worden.
      Zie verder hieronder bij de knop [Opnieuw verdelen].
Voet van het scherm
  • Debiteur
    De gegevens van de geselecteerde debiteur worden hier ter informatie getoond.
  • Kredietlimiet
    De kredietlimiet instellingen van de debiteur worden hier ter informatie weergegeven. Niet alle velden hoeven gevuld te zijn.
    • [Wijzigen kredietlimiet]
      Druk op deze knop om de kredietlimiet instellingen van de debiteur te wijzigen. De wijziging wordt direct doorgevoerd in het huidige scherm.
    • [Opnieuw verdelen]
      Druk op deze knop om de kredietlimiet opnieuw automatisch over de huidige openstaande orders te verdelen.
      U krijgt de keuze "Ook handmatig vastgezette en vrijgegeven orders opnieuw verdelen?". Vink die optie aan om alle openstaande orders opnieuw te verdelen volgens de instelling "Kredietlimiet doorrekenvolgorde" in de tabel Basis Verkoop.
    • Opbouw kredietlimiet
      De actuele kredietlimiet van een debiteur wordt bepaald door het kredietlimiet bedrag, het saldo van de openstaande facturen, het saldo van de openstaande orders en een eventuele extra kredietlimiet.