HELP 
Voorkeursafspraken instellen en gebruiken
  Menu - Verkoop - Verkooporders invoeren

Meer informatie
 • Wat is een Voorkeursafspraak?
  De artikelen, die een debiteur meestal of altijd bij u bestelt (de "voorkeur" van de debiteur), worden opgeslagen als "voorkeursafspraak". Nieuwe orders kunnen snel worden ingevoerd met behulp van de voorkeursafspraken.

Stap-voor-stap uitgelegd
 • Voorkeursafspraken activeren in het pakket
  Menu - Verkoop - Tabellen - Basis verkoop
  Vink de optie "Toon Voorkeursafspraken bij maken nieuwe orderregel" aan om voorkeursafspraken te gebruiken in het pakket. In de tabel Artikel wordt de optie "Aanvullen artikel-debiteur afspraken" actief.
   
 • Voorkeursafspraken automatisch vastleggen
  Menu - Verkoop - Tabellen - Artikel
  Per artikel kan worden aangegeven of het artikel automatisch moet worden opgenomen in de voorkeursafspraken van een debiteur. Een artikel, waarbij de optie "Aanvullen artikel-debiteur voorkeursafspraken" in de tabel Artikel is aangevinkt, wordt als voorkeursafspraak aan een debiteur toegevoegd tijdens het factureren van een order met dit artikel.
   
 • Voorkeursafspraken gebruiken bij het invoeren van orders
  Menu - Verkoop - Verkooporders invoeren
  In het programma Verkooporders invoeren kunnen de voorkeursafspraken voor deze debiteur gebruikt worden om de orderinvoer te versnellen en te vereenvoudigen. Hoe dat gebeurt kunt u instellen in de tabel Basisgegevens Verkoop - optie "Toon voorkeursafspraken bij maken nieuwe orderregel". Afhankelijk van uw instelling kan het dialoogvenster Voorkeursafspraken automatisch of handmatig getoond worden tijdens het invoeren van een order. In het dialoogvenster Voorkeursafspraken worden alleen de artikelen getoond die als voorkeursafspraak aan de debiteur zijn gekoppeld.