Factuur / orderbevestiging instellingen
  Menu - Verkoop - Instellingen - Factuur / orderbevestiging instellingen

Mogelijkheden
  • Voorbeeld van gebruik
    De teksten en labels die u hier vastlegt worden gebruikt op officiële documenten, zoals de factuur en orderbevestiging.

• Factuur / orderbevestiging tekst en vertaling
    In dit scherm kunt u de teksten en labels raadplegen en wijzigen. De standaardteksten zijn beschikbaar in drie talen, Nederlands, Engels en Duits. De vertaling wordt getoond als u bij een van de onderdelen op [Wijzigen] klikt.
    Welke taal gebruikt wordt hangt af van de taalinstelling van de debiteur waarvoor het document bestemd is. Als er in een veld geen vertaling is ingevoerd, zal voor dat veld de standaard tekst (Nederlands) gebruikt worden.
  • Deze instellingen importeren, exporteren of kopiëren van/naar andere administratie
    De instellingen in dit scherm kunnen geïmporteerd , geëxporteerd en gekopieerd worden naar andere administraties.
    >>> Zie de pagina's over Instellingen importeren, exporteren of kopiëren

Schermbeschrijving Factuur / orderbevestiging instellingen
  • Labels algemeen
    De labels, waarvan u in dit scherm de tekst kunt aanpassen, worden standaard bovenaan het document afgedrukt, in een groot en vet lettertype. De positie, lettertype en letterstijl kunt u aanpassen in de Factuur / orderbevestiging instellingen. Dit geldt ook voor de standaard factuurtekst.

• Label orderbevestiging
    Het label van de orderbevestiging is standaard "Orderbevestiging".
    Klik op [Wijzigen] om het standaard orderbevestiging label en de vertaling daarvan te wijzigen.
  • Label pro-forma
    Het label van de pro-formafactuur is standaard "Pro-formafactuur".
    Klik op [Wijzigen] om het standaard pro-formafactuur label en de vertaling daarvan te wijzigen.
  • Label factuur
    Het label van de factuur is standaard "Factuur".
    Klik op [Wijzigen] om het standaard factuur label en de vertaling daarvan te wijzigen.
  • Label kopie factuur
    Het label van de kopie factuur is standaard "Kopie factuur".
    Klik op [Wijzigen] om het standaard kopie factuur label en de vertaling daarvan te wijzigen.
  • Label creditnota
    Het label van de creditnota is standaard "Creditnota".
    Klik op [Wijzigen] om het standaard pro-formafactuur label en de vertaling daarvan te wijzigen.
  • Label kopie creditnota
    Het label van de kopie creditnota is standaard "Kopie creditnota".
    Klik op [Wijzigen] om het standaard kopie creditnota factuur label en de vertaling daarvan te wijzigen.
  • Incasso tekst
    De incasso tekst is standaard "Factuur niet betalen, wordt geïncasseerd".
    Klik op [Wijzigen] om de standaard incasso tekst en de vertaling daarvan te wijzigen.
  • Standaard factuurtekst
    De tekstregel, die op iedere factuur en orderbevestiging standaard afgedrukt moet worden.
    Klik op [Wijzigen] om de standaard factuurtekst en de vertaling van de standaard factuurtekst te wijzigen.
    • Voorbeeld van standaard factuurtekst
      Op al onze leveringen zijn onze voorwaarden van toepassing zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Deze voorwaarden worden u op verzoek kosteloos toegezonden.
  • [E-mail-instellingen orderbevestiging]
    Deze knop is alleen zichtbaar als u hiervoor gebruikersrechten heeft
    Als u orderbevestigingen per e-mail verstuurt, dan kunt u in het scherm "E-mail instellingen orderbevestiging" het onderwerp en de tekst van de te verzenden e-mail vastleggen. De orderbevestiging wordt als PDF-bijlage aan de e-mail gekoppeld.
    Druk op de knop [E-mail instellingen orderbevestiging] om het scherm "E-mail instellingen orderbevestiging" te openen.
  • [E-mail-instellingen factuur]
    Deze knop is alleen zichtbaar als u hiervoor gebruikersrechten heeft
    Als u facturen per e-mail verstuurt, dan kunt u in het scherm "E-mail-instellingen factuur" het onderwerp en de tekst van de te verzenden e-mail vastleggen. De factuur wordt als PDF-bijlage aan de e-mail gekoppeld.
    Druk op de knop [E-mail instellingen factuur] om het scherm "E-mail-instellingen factuur" te openen.