Instellingen kopiëren
  Menu - Financieel -  - Instellingen - Instellingen kopiëren

Let op
  • Welke instellingen worden getoond?
    In dit scherm komen alleen de instellingen beschikbaar voor kopiëren die beschikbaar zijn in de administratie.
  • Instellingen voor Adresetiketten activeren in de administratie
    Bij het in gebruik nemen van een nieuwe administratie moet in de Basisinrichting van de administratie worden aangegeven of de adresetiketten functionaliteit gebruikt wordt. Als die instelling nog niet gemaakt is, of op "Nee" staat, dan kunnen er ook geen etiketten instellingen worden gekopieerd.
  • Instellingen voor Factuur/orderbevestiging activeren in de administratie
    Als u gaat werken met de module Verkoop in een nieuwe administratie, dan moeten eerst de factuur/orderbevestiging instellingen opgeslagen worden, ook als u met de standaard instellingen gaat werken. Daarna komen de instellingen beschikbaar voor kopiëren.

Mogelijkheden
  • Instellingen van een andere administratie kopiëren
    In dit dialoogvenster geeft u aan welke instellingen van de huidige administratie gekopieerd moeten worden naar de in dit scherm geselecteerde administraties. Zie hieronder voor een beschrijving van de verschillende instellingen, die geïmporteerd kunnen worden.
  • TIP: Maak van administraties eerst een instellingenbestand
    Het is aan te raden om van de administraties waarvan de instellingen vervangen gaan worden eerst een "eigen" instellingenbestand aan te maken met het programma Instellingen exporteren. Als de gekopieerde instellingen toch niet de juiste blijken te zijn, dan kunt u het "eigen" instellingenbestand van de administratie weer terug zetten.

Instellingen kopiëren van administratie ...
  • Naar administraties
    De ingelogde gebruiker kan alleen instellingen kopiëren naar administraties, die bijgewerkt zijn naar de laatste versie en waartoe de gebruiker rechten heeft.

Selecteer de gewenste administraties
    Vink de administraties aan die de instellingen van de huidige administratie dienen te krijgen.

Alle administraties (de)selecteren
    Gebruik het vinkje op de regel Nummer - Naam om alle administraties tegelijk  aan of uit te vinken

• Instellingen
    Vink deze optie aan om alle instellingen tegelijk aan te vinken.
    Vink deze optie uit om alle instellingen tegelijk uit te vinken.
  • Factuur / orderbevestiging
    Vink deze optie aan om alle instellingen van de factuur/orderbevestiging te kopiëren naar de geselecteerde administraties.
    Vink deze optie uit om geen instellingen van de factuur/orderbevestiging te kopiëren.
  • Verzendbon
    Vink deze optie aan om alle instellingen van de verzendbon in het te exporteren bestand op te nemen.
    Vink deze optie uit om geen instellingen van de verzendbon in het te exporteren bestand op te nemen.
    • Overzicht van de verzendbon instellingen
      Onderstaande instellingen worden als één geheel geëxporteerd. U kunt hierbinnen geen keuze maken.
      * Verzendbon layout instellingen
  • Bestelopdracht
    Vink deze optie aan om alle instellingen van de bestelopdracht in het te exporteren bestand op te nemen.
    Vink deze optie uit om geen instellingen van de bestelopdracht in het te exporteren bestand op te nemen.
    • Overzicht van de bestelopdracht instellingen
      Onderstaande instellingen worden als één geheel geëxporteerd. U kunt hierbinnen geen keuze maken.
      * Bestelopdracht layout instellingen
  • Aanmaning
    Vink deze optie aan om alle instellingen van de aanmaning te kopiëren naar de geselecteerde administraties.
    Vink deze optie uit om geen instellingen van de aanmaning te kopiëren.
  • Etiket
    Vink deze optie aan om de etiket instellingen te kopiëren naar de geselecteerde administraties.
    Vink deze optie uit om de etiket instellingen niet te kopiëren.

• [Kopiëren]
    Druk op [Kopiëren] om de aangevinkte instellingen te kopiëren naar de geselecteerde administraties. De huidige instellingen van deze administraties worden overschreven.
    Let op: eenmaal overschreven kunnen de oude instellingen alleen teruggezet worden, als u van de betreffende administratie ook een instellingenbestand heeft opgeslagen. Importeer dat instellingenbestand om de oude instellingen weer terug te krijgen.
  • [Sluiten]
    Druk op [Sluiten] om het programma Instellingen kopiëren te sluiten. Er worden geen instellingen gekopieerd.