Concept en factuur overzicht
  Menu - Spitsfactuur - knop [Concepten] / knop [Facturen]

Concept en factuur overzicht
Overzicht van concepten en facturen
  • [Onverwerkte facturen]
    Deze knop is alleen beschikbaar als er spitsfacturen niet volledig gefactureerd zijn
    Druk op de knop [Onverwerkte facturen] om de spitsfacturen die niet volledig gefactureerd zijn te tonen in het tabblad Onverwerkte facturen.
  • [Nieuwe factuur]
    Klik op de knop [Nieuwe factuur] om direct een nieuwe Spitsfactuur in te voeren.
  • Opties voor alle tabbladen
    Op de onderstaande tabbladen ziet u overzichten van de concepten en de facturen die u gemaakt heeft.
    • Zoeken
      Geef een zoekterm op en toets [Enter]. Spitsfactuur zoekt in alle kolommen naar de opgegeven zoekterm. Alleen regels waarin de zoekterm voorkomt worden getoond. Maak het zoekveld leeg en toets nogmaals [Enter] om alle regels weer te tonen.
    • Sorteren / Volgorde
      Indien u op de titel van een kolom klikt, worden de regels op een bepaalde volgorde getoond. Als u deze volgorde wil veranderen, kunt u nogmaals op de kolomkop klikken. Zij worden dan in omgekeerde volgorde getoond.
Tabblad Concepten
  • In dit overzicht ziet u alle conceptfacturen die u heeft samengesteld. Concepten zijn nog niet geboekt. Dit gebeurt pas als ze gepromoveerd worden tot factuur. Een concept verwijderen zorgt daarom nog niet voor veranderingen in de boekingsregels.
  • [Laat vervallen]
    Concepten zijn eenvoudig te verwijderen. Gebruik hiervoor de knop [Laat vervallen].
  • [Open]
    Wilt u het concept oproepen op uw scherm? Klik dan op de knop [Open]. Vanuit het scherm dat dan geopend wordt, kunt u op eenvoudige wijze aanpassingen invoeren en ook het concept laten vervallen. Gebruik daar in dat geval de knop [Laat dit concept vervallen].
Tabblad Alle Facturen
  • Dit overzicht toont alle facturen in de administratie. Getoond worden:
    • Facturen die gemaakt zijn met Spitsfactuur
      Met deze facturen kunnen binnen de Spitsfactuur schermen vervolghandelingen als kopieren en crediteren uitgevoerd worden.
    • Facturen die niet gemaakt zijn met Spitsfactuur
      Deze facturen kunnen binnen Spitsfactuur alleen geraadpleegd worden.
    • Facturen die als boekingsregel handmatig zijn ingevoerd of ingelezen in het dagboek Verkoop
      Deze facturen kunnen binnen Spitsfactuur alleen geraadpleegd worden.
  • Factuurnummer
    In deze kolom vindt u de factuurnummers, die het pakket aan uw facturen heeft gegeven. Het pakket nummert automatisch op.
  • Kenmerk
    In deze kolom vindt u het kenmerk terug dat u zelf heeft ingevuld bij het samenstellen van het concept.
  • Kolom Debiteurnummer en Totaal openstaand saldo
    In deze kolom ziet u van iedere debiteur het debiteurennummer en het actuele openstaande saldo. U ziet dus in één oogopslag hoeveel u nog van de betreffende debiteur te vorderen heeft.
  • Naam
    In deze kolom staat de naam en de plaatsnaam van uw debiteur vermeld.
  • Telefoonnummer
    Hier vindt u het telefoonnummer van uw debiteur, zoals het in de basisgegevens is opgenomen.
  • Factuurdatum
    De datum die op de (concept)factuur vermeld staat.
  • Factuurbedrag
    Het totaalbedrag dat op de factuur vermeld staat.
  • Kolom Voldaan
    In deze kolom ziet u of het factuurbedrag betaald is. Deze kolom is echter alleen gevuld, indien u ook gebruik maakt van de module Financieel of van de Kijkfunctie.
  • [Open]
    Selecteer de betreffende klant en klik op de knop [Open] om de factuur in te zien.
    In het volgende scherm Factuur details kunt u een kopie factuur of creditnota van de factuur maken. Dat geldt alleen voor facturen die met Spitsfactuur gemaakt zijn.
Tabblad openstaande Facturen
  • Overzicht van de facturen die niet of slechts deels betaald zijn.
  • Factuur
    Kolom met de factuurnummers van de nog openstaande facturen.
  • Kenmerk
    In deze kolom staan de door u gebruikte kenmerken vermeld.
  • Debiteur
    In deze kolom ziet u het debiteurnummer en het totaal van de nog openstaande posten van de betreffende debiteur.
  • Naam
    Hier vindt u de naam en plaats van vestiging van uw debiteur.
  • Telefoon
    Het telefoonnummer van uw debiteur.
  • Factuurdatum
    In deze kolom ziet u de factuurdatum van de (concept)factuur.
  • Factuurbedrag
    In deze kolom staat het factuurbedrag vermeld.
  • Betaald
    Indien een deel van deze factuur betaald is ziet u het bedrag van de deelbetaling hier terug. Deze kolom is echter alleen gevuld, indien u ook gebruik maakt van de module Financieel of van de Kijkfunctie. Als u een abonnement op de Kijkfunctie heeft, kunt u ook gebruik maken van de MUIS LIVE app.
  • Saldo
    In deze kolom vindt u het nog openstaande saldo van de betreffende factuur. Deze kolom is echter alleen gevuld, indien u ook gebruik maakt van de module Financieel of van de Kijkfunctie. Als u een abonnement op de Kijkfunctie heeft, kunt u ook gebruik maken van de MUIS LIVE app.
  • [Open]
    Selecteer de betreffende debiteur en klik op de knop [Open] om de factuur in te zien.
    In het volgende scherm Factuur details kunt u een kopie factuur of creditnota van de factuur maken. Dat geldt alleen voor facturen die met Spitsfactuur gemaakt zijn.
Tabblad Betaalde Facturen
  • Overzicht van de facturen die volledig betaald zijn.
  • Factuur
    Kolom met de factuurnummers van de nog openstaande facturen.
  • Kenmerk
    In deze kolom staan de door u gebruikte kenmerken vermeld.
  • Debiteur
    In deze kolom ziet u het debiteurnummer en het totaal van de nog openstaande posten van de betreffende debiteur.
  • Naam
    Hier vindt u de naam en plaats van vestiging van uw debiteur.
  • Telefoon
    Het telefoonnummer van uw debiteur.
  • Factuurdatum
    In deze kolom ziet u de factuurdatum van de (concept)factuur.
  • Factuurbedrag
    In deze kolom staat het factuurbedrag vermeld.
  • Betaald
    Deze factuur is betaald. U ziet hier het bedrag van de betaling hier terug. Deze is hetzelfde als het bedrag dat vermeld wordt in de kolom Bedrag. Deze kolom is echter alleen gevuld, indien u ook gebruik maakt van de module Financieel of van de Kijkfunctie. Als u een abonnement op de Kijkfunctie heeft, kunt u ook gebruik maken van de MUIS LIVE app.
  • [Open]
    Selecteer de betreffende debiteur en klik op de knop [Open] om de factuur in te zien.
    In het volgende scherm Factuur details kunt u een kopie factuur of creditnota van de factuur maken. Dat geldt alleen voor facturen die met Spitsfactuur gemaakt zijn.
Tabblad Onverwerkte facturen
  • Overzicht van de facturen die niet volledig gefactureerd zijn.
  • [Reden]
    Klik op de knop [Reden] om na te gaan waarom de Spitsfactuur niet volledig gefactureerd is. Afhankelijk van de reden dient u wijzigingen aan te brengen in de administratie of de spitsfactuur zelf om de spitsfactuur alsnog volledig te factureren.
  • [Open]
    Klik op de knop [Open] om de onverwerkte spitsfactuur op het scherm te tonen.

Voor de accountant
  • In dit scherm kan een (concept)factuur gezocht, gevonden en doorgestart worden naar een volgend scherm.
  • Deze handelingen hebben geen wijzigingen in de administratie tot gevolg.