Factuur e-mail instellingen
  Menu - Verkoop - Instellingen - Factuur/orderbevestiging instellingen - knop [E-mail instellingen factuur]

Mogelijkheden
  • Factuur e-mailen activeren
    Om e-mail te kunnen versturen vanuit het pakket, dient u de e-mail instellingen in te vullen in Systeembeheer van het pakket. Bij de debiteur(en) dient een geldig e-mail adres ingevuld te zijn.

• Factuur e-mail teksten en vertaling
    In dit scherm kunt u de teksten van de begeleidende e-mail bij de factuur of Proforma factuur raadplegen en wijzigen. De standaard teksten zijn beschikbaar in drie talen, Nederlands, Engels,  Duits en Frans. De vertaling wordt getoond als u bij een van de onderdelen op [Wijzigen] klikt.
    Welke taal gebruikt wordt hangt af van de taal van de order/factuur. De taal van de order/factuur wordt voorgesteld bij de orderinvoer door de  taalinstelling van de debiteur waarvoor de factuur per e-mail bestemd is. Als er in een veld geen vertaling is ingevoerd zal voor dat veld de standaard tekst (Nederlands) gebruikt worden. Als de taal niet Nederlands, Engels, Duits of Frans is (bijvoorbeeld bij een Spaanse debiteur), dan wordt de Engelse vertaling gebruikt. Als er geen Engelse, Franse of Duitse tekst is ingevuld worden de Nederlandse tekst gebruikt.
  • Factuurnummer e.d. automatisch invullen in de teksten
    Bij het samenstellen van de teksten kunt u gebruik maken van speciale codes, die tijdens het aanmaken van de e-mail gevuld worden met de gegevens van de factuur, zoals het factuurnummer en de factuurdatum. Bij het verzenden van een Proforma factuur kunnen dezelfde speciale codes worden gebruikt., alleen zal het factuurnummer en factuurdatum worden vervangen door respectievelijk het ordernummer en de orderdatum. Zie hieronder voor een overzicht van deze codes.
  • Deze instellingen importeren, exporteren of kopiëren van/naar andere administratie
    De instellingen in dit scherm kunnen geïmporteerd , geëxporteerd en gekopieerd worden naar andere administraties.

Schermbeschrijving Factuur e-mail instellingen
Afzender e-mailbericht
  • In dit veld wordt de afzender voorgesteld zoals opgegeven bij de e-mailadressen instellen.

Klik op [Wijzigen] om het programma e-mailadressen instellen  te starten.

Onderwerp e-mail
  • In dit veld kunt u het onderwerp van de e-mail invoeren. Deze tekst zal dan in het onderwerp van alle facturen per e-mail gebruikt worden.
    Klik op [Wijzigen] om het e-mail onderwerp en de vertaling van het e-mail onderwerp te wijzigen.
E-mail tekst
  • In dit veld kunt u de tekst van de e-mail invoeren. Deze tekst zal dan bij alle facturen per e-mail gebruikt worden. De factuur  zelf wordt als PDF-bestand met de e-mail meegestuurd.
    Klik op [Wijzigen] om de e-mail tekst en de vertaling van de e-mail tekst te wijzigen.
Medewerker
  • De persoon in uw organisatie waarmee de ontvanger van de factuur contact kan opnemen. De e-mail zal met de medewerker die u hier invoert ondertekend worden.
    Klik op [Wijzigen] om de medewerker en de vertaling van de medewerker te wijzigen.
Codes om factuurgegevens in te voegen
  • Deze codes kunt u gebruiken in het onderwerp en in de e-mail tekst.
    Plaats onderstaande code (inclusief de
    kleiner dan " < " en groter dan " > " tekens)
    in de onderwerpregel en/of e-mail tekst
    Bij het aanmaken van de e-mail
    worden deze codes vervangen door
    de corresponderende waarde uit de factuur
    Voorbeeld
    <FACTKOP:NR> Factuurnummer 2007011234
    <FACTKOP:DATFACT> Factuurdatum 21-08-2007
    <FACTKOP:ORDNR> Ordernummer 2007005678
    <FACTKOP:BETALER> Betalingsplichtige 10004
    <FACTKOP:VERVDGN> Vervaldagen 14
    <FACTKOP:VERKOPER> Naam van de verkoper van de order
    (zoals ingevoerd in de tabel Verkoper(medewerker))
    G.P. de Groot
    <GEBRUIKER> Naam van de invoerend gebruiker
    (zoals vastgelegd in Gebruikersbeheer van het pakket iMUIS)
    Gerard Pieter de Groot