HELP 
Tabel Crediteur: Voorkeurstegenrekening
  Menu - Financieel - Crediteuren - Tabellen - Crediteur - selecteer een crediteur - [Tegenrekening]

Mogelijkheden
 • Werken met voorkeurstegenrekeningen per crediteur
  Bij het invoeren van een crediteurboeking moet een tegenrekening ingegeven worden. Dat is, per crediteur, meestal dezelfde tegenrekening. U kunt in dit scherm per crediteur voorkeurstegenrekeningen vastleggen, om het aantal grootboekrekeningen waaruit u kunt kiezen bij het invoeren van de boekingsregel te reduceren tot de paar rekeningen die u werkelijk gebruikt.
  >>> Voorkeurstegenrekeningen instellen en gebruiken
 • Voorkeurstegenrekeningen van een bepaalde crediteur zoeken
  Druk op [Zoek] in de knoppenbalk. Een overzicht van alle crediteuren waaraan voorkeurstegenrekeningen zijn gekoppeld wordt getoond. Selecteer de te wijzigen crediteur - rekening combinatie en druk op [OK] of toets [Enter].
 • In dit scherm kunt u voorkeurstegenrekeningen, die gekoppeld zijn aan crediteuren, raadplegen, vastleggen of wijzigen.
 • U kunt een aantal voorkeurstegenrekeningen per crediteur vastleggen om de invoer van boekingsregels en journaalposten te vereenvoudigen in het Boekingsprogramma.
 • Een voorkeurstegenrekening voor een crediteur dient aanwezig te zijn in de tabel Grootboek. Daar kunt u eventueel nieuwe grootboekrekeningen aanmaken.
 • Voorkeurstegenrekening wordt automatisch gevuld
  Als het veld Voorkeurstegenrekening van de tabel Crediteur nog leeg is en er hier een voorkeurstegenrekening wordt toegevoegd, dan wordt dat veld automatisch gevuld met deze voorkeurstegenrekening. Bij het verwijderen van de voorkeurstegenrekening wordt de eerste voorkeurstegenrekening bij de crediteur automatisch in het veld Voorkeurstegenrekening ingevuld.

 • Velden met een afwijkende kleur
  Invoervelden in tabellen met een afwijkende kleur zijn verplichte velden bij het invoeren van een nieuw record. Bij het wijzigen van een bestaand record kunnen verplichte velden niet leeg gemaakt worden. De kleur wordt ingesteld in Beheer - Instellingen - Huisstijl instellingen - Kleurbeheer.
 • [Kolom tonen]

Tabel Crediteur: voorkeurstegenrekening
 • In dit scherm kunt u voorkeurstegenrekeningen aan een crediteur toevoegen. Gebruik de knoppenbalk om de voorkeurstegenrekeningen van alle crediteuren te tonen en eventueel te verwijderen.

  Crediteur
  Kies hier de crediteur waaraan u een voorkeurstegenrekening wilt toevoegen.
  Grb
  Kies hier de grootboekrekening die u wilt gebruiken als voorkeurstegenrekening van de geselecteerde crediteur.