Introductie Verkooporders
  Menu - Verkoop - Verkooporders invoeren

Let op
  • Dit scherm wordt automatisch getoond als de instellingen om verkooporders, offertes en/of contracten in te voeren (nog) niet compleet zijn vastgelegd in de administratie.

Overzicht van benodigde instellingen
  • Verkooporders en factureren
    Om verkooporders in te voeren en te factureren dienen de instellingen in dit scherm vastgelegd te zijn in de administratie.
  • Offertes en contracten
    De modules Offertes en Contracten maken gebruik van de verkooporder functionaliteit. Om offertes en/of contracten in te voeren dienen de instellingen in dit scherm vastgelegd te zijn in de administratie.
  • Instellingen
    Per instelling wordt weergegeven of deze correct is vastgelegd in de administratie.

Schermbeschrijving
Basisinrichting van UW administratie
  • Er zijn nog geen basisinstellingen...
    De basisinrichting van de administratie is een verzameling instellingen voor de gehele administratie. De basisinrichting dient minstens eenmaal opgeslagen te worden, ook als u de standaard instellingen wilt gebruiken en geen wijzigingen aanbrengt.
  • Gebruik maken van debiteuren
    Het gebruik van debiteuren dient aangevinkt te zijn om verkooporders, offertes en/of contracten voor debiteuren aan te kunnen maken.
Verkoop - Tabellen

• Betalingsconditie
    Een betalingsconditie is een verzameling instellingen die bepaalt op welke wijze een factuur betaald en/of geïncasseerd moet worden.
  • Leveringsconditie
    In een leveringsconditie kan tekst over de levering bestemd voor de factuur worden vastgelegd en kunnen eventuele vrachtkosten worden vastgelegd.
  • Opdrachtwijze
    Met de opdrachtwijze legt u vast hoe de order u bereikt heeft, bijvoorbeeld per brief, per e-mail of via de webwinkel.
  • Verzendwijze
    In een verzendwijze is vastgelegd hoe u de order naar de debiteur gaat sturen.
  • Kostendrager
    Deze optie is alleen beschikbaar als in deze administratie gebruik wordt gemaakt van kostenplaatsen en/of kostendragers.
    Een kostendrager kan worden gebruikt om boekingen die bij elkaar horen te groeperen. Van de orderregels worden boekingsregels gemaakt. De kostendrager wordt opgeslagen in de boekingsregel als de order gefactureerd wordt.
  • Kostenplaats
    Deze optie is alleen beschikbaar als in deze administratie gebruik wordt gemaakt van kostenplaatsen en/of kostendragers.
    Een kostenplaats kan worden gebruikt om boekingen die een overeenkomst hebben op een eigen manier in te delen. Van de orderregels worden boekingsregels gemaakt. De kostenplaats wordt opgeslagen in de boekingsregel als de order gefactureerd wordt.
  • Ordersoort
    Een ordersoort is een verzameling instellingen die aan een order wordt meegegeven. Daardoor hoeft u in een nieuwe order minder velden handmatig in te voeren.
  • Artikelgroep
    In een artikelgroep zijn de grootboekrekeningen vastgelegd die gebruikt worden in de financiële boekingen als de order gefactureerd wordt
  • Artikel
    Datgene wat u verkoopt of de diensten waarvoor u kosten in rekening brengt dienen als artikelen aanwezig te zijn in de administratie. Zonder artikelen kunt u geen orderregels invoeren.
Debiteuren

• Sluitrekening
    Een sluitrekening is een verzamelrekening waarop de boekingen op debiteuren verzameld worden.
  • Debiteur
    In de debiteur zijn de gegevens van de klant vastgelegd.
  • Bankrekening ingesteld voor incasso
    Als de facturen geïncasseerd moeten worden, dan dient de bankrekening waarmee u incasseert voorzien te zijn van de juiste instellingen.
  • Betalingsconditie voor incasso
    Als facturen geïncasseerd moeten worden, dan dient de betalingsconditie voorzien te zijn van de instellingen benodigd voor incasso.
Verkooporders invoeren - instellingen
  • Opties
    Deze instellingen zijn niet verplicht, maar kunnen de orderinvoer vereenvoudigen of aanpassen aan uw bedrijfsituatie
    Druk op de knop [Opties] om het dialoogvenster Opties (van de orderkop) te tonen.
    Daarin kunt u niet gebruikte invoervelden verbergen en functionaliteit in of uitschakelen.