Systeeminstellingen
  Menu - Beheer - Instellingen - Systeeminstellingen - [Systeeminstellingen]

Mogelijkheden
  • In dit scherm kunt u systeeminstellingen voor het pakket en systeeminstellingen voor een eventuele koppeling naar Terminal Server (iMUIS) maken.
  • AD = Active Directory
    U hoeft alleen Active Directory (AD) zaken in te voeren indien u via het pakket een Terminal Server verbinding wenst op te zetten.
    het pakket kan ervoor zorgen dat er een AD-gebruiker wordt aangemaakt met hetzelfde wachtwoord als binnen het pakket.
  • TS =Terminal Server

Schermbeschrijving Systeeminstellingen
Alles openen Alles sluiten
Velden Systeeminstellingen
iMUIS (hoofddomein) gebruikersnaam
Geef hier de gebruikersnaam op die het pakket dient te gebruiken om automatisch toegang te krijgen tot het hoofddomein.

Dat is nodig, omdat "geplande taken", zoals rapporten, backups en het terugzetten van backups, die in een van de domeinen aangemaakt worden, onder het hoofddomein uitgevoerd moeten door de applicatie Autorun.

De geplande taak moet dus kunnen worden doorgegeven aan het hoofddomein, waarvoor naam en wachtwoord vereist zijn.

iMUIS (hoofddomein) wachtwoord
Geef hier het wachtwoord op dat het pakket dient te gebruiken om automatisch toegang te krijgen tot het hoofddomein.

Dat is nodig, omdat "geplande taken", zoals rapporten, backups en het terugzetten van backups, die in een van de domeinen aangemaakt worden, onder het hoofddomein uitgevoerd moeten door de applicatie Autorun.

De geplande taak moet dus kunnen worden doorgegeven aan het hoofddomein, waarvoor naam en wachtwoord vereist zijn.

Automatisch uitloggen na x minuten inactiviteit
Gebruikers die door andere werkzaamheden binnen hun bedrijf wel eens voor kortere of langere tijd achter hun PC vandaan zijn, kunnen hier het aantal minuten instellen dat het pakket onbeheerd blijft open staan . Na het verstrijken van de hier opgegeven tijd wordt u automatisch uitgelogd. Om verder te werken dient u weer in te loggen.

Voordelen
* Veiligheid, voor als u wegloopt bij de PC
* Systeembronnen op de server worden vrijgegeven

NB Laat dit veld leeg als u hier geen gebruik van wenst te maken

Gebruik onderstaande velden alleen indien u gebruik maakt van een Terminal Server-koppeling tussen het pakket en iMUIS op de Terminal Server. Gebruikers kunnen indien gewenst ook inloggen op iMUIS Terminal Server middels onderstaande instellingen:

Verander Windows wachtwoord in sessiecode
Vink deze optie aan om het Windows-wachtwoord te veranderen in de sessiecode op het moment dat er ingelogd wordt op de TS.
Vink deze optie uit om het Windows-wachtwoord intact te laten op het moment dat er ingelogd wordt op de TS.
Windows sessiecodes SQL-connectionstring
Vul hier een SQL-connectionstring in indien er gebruik wordt gemaakt van een databaseverbinding bij het inloggen op de TS.
Windows sessiecodes pad i.p.v. SQL-string
Vul hier een pad in dat gebruikt wordt bij het inloggen op de TS t.b.v. de sessiecodes.
Terminal Server DNS-naam
Indien u gebruikers wil laten inloggen op een Terminal Server (TS) dan kunt u hier aangeven welke server dit moet zijn.
AD domein TS
Indien de gebruikers die inloggen op TS zich tevens moeten aanmelden op een AD-domein.
AD Systeemgebruiker gebruikersnaam
Vul hier de gebruikersnaam in van de systeemgebruiker. Deze gebruiker zal Windows-gebruikers aanmaken en beheren.
Dit veld moet gevuld zijn om het genereren van een nieuw wachtwoord ("Wachtwoord vergeten?") vanuit het inlogscherm mogelijk te maken.
AD Systeemgebruiker wachtwoord
Vul hier het wachtwoord in van de systeemgebruiker.
Dit veld moet gevuld zijn om het genereren van een nieuw wachtwoord ("Wachtwoord vergeten?") vanuit het inlogscherm mogelijk te maken.
LDAP pad
Vul hier de computernaam in waar het Active Directory domein draait. Let op: als dit een andere server is, zorg er dan voor dat TCP en UDP poort 389 toegankelijk zijn i.v.m. de firewall.
LDAP OU-pad
Vul hier het OU-pad in waarbinnen de Windows-gebruiker bestaat, c.q. aangemaakt moet worden. Bijv. "TSGebruiker". Binnen Active Directory wordt dit een Organisational Unit, of Afdeling genoemd.
AD gebruikers zijn lid van groep(en)
Maak Windows gebruikers lid van de volgende groepen. U kunt meerdere groepen opgeven middels een komma.
AD Homedirectory
Vul hier de directory in welke de Home directory moet worden van de Windows-gebruiker.
AD driveletter homedirectory
Vul hier de driveletter in van de Home directory.
AD profieldirectory
Vul hier de profieldirectory in van de Windows-gebruiker.

Standaard relatiebeheerder (verantwoordelijk gebruiker)
Bij het aanmaken van gebruikers vanuit het pakket kan er standaard een bepaalde gebruiker ingevuld worden, die vervolgens zal gelden als verantwoordelijk gebruiker. Indien er voor deze gebruiker een foto is gekoppeld in het programma Gebruikersbeheer, dan verschijnt deze foto bij de ingelogde gebruiker op het dashboard.
RSS-abonnement voor alle gebruikers
Vul hier de URL naar een RSS-feed in, die u wilt aanbieden aan alle gebruikers van het pakket. De nieuwsberichten van de andere site worden automatisch getoond in het RSS-venster van het dashboard.

Nieuws van de accountant tonen
Accountants, die hun eigen nieuwsberichten willen tonen aan hun klanten, kunnen op hun website een RSS-feed creëren. Door vervolgens in dit veld de URL van deze RSS-feed in te vullen, worden de nieuwsberichten van de accountant op het dashboard van zijn/haar klanten getoond.

Dashboard het pakket nieuws, toon nieuws t/m huidige versie
Kies Ja om de nieuwsberichten over het pakket tot en met de huidige versie te tonen op het dashboard.
Kies Nee om alle nieuwsberichten over het pakket te tonen op het dashboard.
Controleer URL bij invoer
Kies Ja om URL's (internetadressen) direct te laten controleren op juistheid. Daarvoor is wel vereist dat op de webserver een internet verbinding beschikbaar is.
Kies Nee om URL's niet te controleren als ze worden ingevoerd in het pakket.
Upload toegestane bestandstypes
Deze optie geldt voor het uploaden van bestanden in Relatiebeheer en de Takenplanner
Vink de bestandstypes aan, die via het pakket geüpload mogen worden.

*.BMP *.DOC(X) *.GIF *.JP(E)G *.MSG *.PDF *.PNG
*.TIF(F) *.TXT *.XBRL *.XML *.XLS(X) *.ZIP

Vink de bestandstypes uit, die via het pakket niet geüpload mogen worden.

Gebruik Push-mechanisme?
Nieuwe licentie-informatie voor gebruikers wordt actief naar deze server verzonden. Hiermee verloopt het inloggen sneller.
het pakket moet hiervoor extern bereikbaar zijn.
Indien het pakket alleen intern gebruikt wordt stel dan Nee in.
Genereer een demogebruiker volgnummer?
Vink de optie aan om voor iedere nieuwe demogebruiker automatisch een volgend nummer aan te maken.
Profieladm (Interbase)
....
  • Knop [Opslaan] en [Annuleren]
    Druk op [Opslaan] of toets [Ctrl+S] om de wijzigingen die u heeft aangebracht in dit scherm op te slaan.
    Druk op [Annuleren] of toets [Esc] om dit scherm te sluiten. Eventuele wijzigingen worden niet opgeslagen.